Huisvrouwengedoe

Met het idee toch eens wat meer met LinkedIn te doen, zoek ik naar groepen om aan deel te nemen. Natuurlijk is het aardig dat LinkedIn zelf met ideeën komt. Handig ook! Waarop de aanbevelingen zijn gestoeld mag Joost weten, maar dat in het rijtje ‘Groups You May Like’ de club van slechte huisvrouwen voorbijkwam, vond ik best ’n goede zet. Voor ik erg in had, was ik een muisklik verder.
Ben ik wel een belabberde huisvrouw vroeg ik mij daarna af? Als ik eerlijk ben: ik ben helemaal geen huisvrouw. Ik heb een man rondlopen die zijn handen uit de mouwen steekt, onze zoons dragen hun steentje bij en we hebben een eersteklas hulp in de huishouding.
Nee, ik ben geen huisvrouw en voor zover ik er wel een ben, best een goede. Ik ben bijvoorbeeld een kei in het volproppen van wasmachines. Alles hang ik bovendien in no time op. Ik draai m’n hand niet om voor strijken zonder strijkijzer en ongestreken spijkerbroeken hang ik voor je ’t weet terug in de kast.
Buiten dat, ben ik goed in het volstouwen van afwasmachines. Soms help ik zelfs onze kinderen daarbij. In de kast terugzetten doet mijn man meestal. Als ik het doe, doe ik ook dat snel. Maar dan klaagt mijn man dat ik sommige dingen moet nadrogen voor ik ze in de kast zet.
Nadrogen … alleen het woord al. Ik wapper liever. Met bordjes of theedoeken, dat maakt me niet uit, als ik het maar niet met beide tegelijk hoef te doen.
Mijn man doet ook de boodschappen. Momenteel overigens niet, want hij loopt met krukken. Die taak heb ik nu aan Albert uitbesteed. Vorige week stuurde Albert een jonge blonde god naar ons toe. Wow! Toch fijn, dat ook Albert begrijpt dat ik helemaal geen huisvrouw ben.

Deze column is als lezerscolumn gepubliceerd in dagblad De Pers op 23 februari 2011

 

Dit bericht is geplaatst in schrijven, verhalen en columns met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.